Att flytta är alltid en jobbig process men något som kan underlätta mycket är att anlita en flyttfirma som sköter allt från packning till flytt av kartonger och möbler. Det är du som bestämmer vad du vill ha hjälp med men det är en bra lösning för att slippa slita ut dig.

En flyttfirma har oftast flera olika tjänster att välja mellan men en som är vanlig är att man får hjälp med att flytta bohag från en bostad till en annan. Det som är viktigt att du tänker på när det kommer till flyttfirma är att du väljer en som känns trygg och seriös och som du kan lita på. Ta gärna referenser och sök upp på nätet om de har fått några rekommendationer på sajter som reco. Börja med att googla på olika flyttfirmor i ditt område. Bor du till exempel i Karlshamn får du upp flyttfirmor som https://tryggaflytt.se/flyttfirma-i-karlshamn/. Efter du hittat en firma kan du söka runt och se om du hittar mer information om bolaget.

Undvik att bli lurad av din flyttfirma

flyttfirmaDet är tyvärr relativt vanligt att folk blir lurade av olika flyttfirmor. För att undvika detta finns det en del du kan tänka på. Se alltid till att det finns ett skriftligt avtal mellan dig och firman och kontrollera exakt vad som står i. Specificera pris och villkor och kontrollera sedan att det är detta du får. Var även noga med att kontrollera att hela ditt bohag är helt när det kommer fram till ditt nya hem. Skulle du råka ut för att blir lurad ska du anmäla företaget till Konsumentverket.

Underlätta flytten med dessa tips

För att underlätta för både dig och flyttfirman finns det lite punkter du kan tänka på redan innan den stora flyttdagen.

  • Packa efter varje rum så att kök, vardagsrum, sovrum, och badrum hamnar i olika lådor.
  • Rensa ordentligt innan du flyttar, det blir mindre saker att packa och mindre att bära för flyttfirman.
  • Var ute i god tid med din packning så att du är färdig när flyttgubbarna kommer.
  • Använd riktiga flyttkartonger som är stabila och lätta att bära.