Det finns många fördelar med att ha ett inbrottslarm i hemmet. Om hushållet är borta och jobbar mycket, är utomlands ofta eller om hemmet ofta står tomt av andra anledningar så är ett säkert inbrottslarm ett bra alternativ.

Idag begås väldigt många inbrott i privata bostäder, därför kan det vara klokt att investera i ett säkert och pålitligt hemlarm. Det finns många alternativ när det kommer till inbrottslarm eller hemlarm och allt är beroende på din situation. Om du är ute och reser mycket eller är borta mycket i jobbet och hemmet står tomt stora delar av tiden så kan det kännas skönt att veta att det finns ett larm aktiverat i bostaden.

Så väljer du rätt hemlarm

Eftersom det finns en hel uppsjö av inbrottslarm och hemlarm kan det vara svårt att veta vilket larm som passar bäst. Du är kanske i behov av ett larm med uppkoppling mot larmcentral eller ett larm med detektorer som känner av om någon rör sig i bostaden när du inte är hemma. Fördelen med ett larm som vidarekopplar signalen direkt till larmcentralen är att även om du är långt ifrån hemmet så blir du först kontaktad av larmcentralen som frågar dig några frågor och du kan be dem åka dit och kolla om det faktiskt är ett pågående inbrott eller om larmet har utlöst av andra orsaker. Du behöver alltså inte vara på plats själv.

Det vanligaste inbrottslarmet i svenska hem är ett larm med detektorer som nämndes tidigare. Detta larm har IR-detektorer som reagerar på rörelser. Om du är i behov av ett sådant larm så är det klokt att ta in en larmfirma som monterar och installerar larmet eftersom att det är mycket viktigt att det sitter på en bra plats. Detta är för att ingen obehörig ska kunna smyga förbi detektorerna obemärkt.