När du gör en värdering av din bostad får du en indikation på vilket pris du kan få vid en eventuell försäljning. Det kan vara bra att ha ett hum om priset ifall du ska köpa ett annat boende. Boka en kostnadsfri värdering redan idag om du går i säljtankar.

Om du funderar på att byta bostad är det en bra idé att göra en värdering innan du bestämmer dig för att sälja. Då får du på ett ungefär veta vad din bostad är värd och vilket pris du kan förvänta dig. Ett tips är att gå in på https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering för att få en kostnadsfri värdering. Du kan välja mellan en digital värdering eller en fysisk värdering. En värdering är en uppskattning av vad du kan få för din bostad och inget pris som är skrivet i sten. Men det är väldigt bra att få en fingervisning om värdet, speciellt om du ska köpa en ny bostad i nära anslutning till försäljningen.

“Först då vet man hur mycket man måste sälja bostaden man har för.” Läs mer här

En attraktiv bostadsannons lockar köpare

När du gör en värdering kan du rådfråga mäklaren om det finns något som du kan göra för att höja värdet på din bostad. När du har gjort en värdering och fått ett pris kan du även börja sondera terrängen efter ett nytt boende du kan köpa. Du väljer själv om du vill sälja först och köpa sen eller tvärtom. När du ska sälja är det viktigt att tänka på att bostadsannonsen blir bra. Ta bilderna efter du gjort eventuella åtgärder. En bra annons lockar till sig köpare.