Att glasa in sin balkong eller altan blir allt mer trendigt, och det är inte så konstigt. Med de alla fördelar som tillkommer är det snarare underligt att inte alla har det så. Det ökar mysfaktorn, sparar energi och ger dig ett extra rum.

Fler och fler väljer att glasa in sin balkong eller altan och med hjälp av företag som Bil & Byggnadsglas https://www.bilobyggnadsglas.se/ blir det nu ännu enklare. Med måttanpassade glas, gjorda av glasmästare, kan du få precis det du drömt om. Det går att göra mycket på en liten yta, om du vill kan skapa en helt egen tropisk trädgård.

– Ja, det odlas i krukor, på väggar och i små växthus. Det ska fullständigt prunka! Och när vi inte har råd att resa inreder vi balkongen efter olika teman, som thailändskt eller indonesiskt. […] Ordet kuvös har aldrig varit mer rätt, en inglasad balkong är en artificiell form av liv, säger Johan Engström till Göteborgs-Posten.

Sparar energi

Det finns många fördelar med en inglasad balkong eller altan, en av dem är att det sparar energi. Enligt studier kan besparingarna blir runt 10,7% av uppvärmningskostnaderna. Det är alltså inte bara fördelaktigt utifrån ökat bruk, utan det kan faktiskt minska din energiräkning.

Ett extra rum ger ökad mysfaktor

Genom att glasa in din uteplats eller balkong får du helt plötsligt tillgång till ett nytt rum som kan utnyttjas nästan året om. Du behöver inte känna att det är onödigt att glasa in ett litet område, det finns många tips på hur du kan inreda små utrymmen för maximal mysfaktor.