Är det dags för en ny säng? Då kan det vara bra att tänka på lite saker innan du köper din säng. Här kommer lite tips om vad som kan vara bra att ha i åtanke.

Om du ska köpa en ny säng kan det vara bra att veta om du behöver en hård eller en lite mjukare säng. Se till och välj en skön säng alla är olika när de kommer till hur hård eller mjuk säng som behövs, till exempel så kan din vikt spela stor roll för hård eller mjukheten du behöver ha. Det enklaste är att gå in i en sängbutik och prova lite olika sängar och kanske rådfråga personalen på plats innan du köper sängen.

  • En säng är den du spenderar cirka 50 % av tiden i
  • Om du inte har en bra säng så rubbas din sömn och din vardag
  • Tänk också på sängens storlek om de inte bara är du som ska sova i den

När du köper en ny säng så är det bra om du vet vad du vill ha, färg på sängen, storlek eller kanske bara få den där lite fina inrednings känslan när du ställer upp din nya säng. Priser på sängar varierar väldigt mycket, men där rekommenderas att blundar lite för priset då de inte är varje dag du köper en ny säng. Glöm aldrig att en säng är den du spenderar cirka 50% av din tid i, så var noga med att du väljer rätt säng för just dig och din kropp. Det finns lite olika sängar att välja mellan till exempel vanlig resårmadrass med bäddmadrass eller varför inte en kontinentalsäng med en schysst sänggavel som matchar resten utav ditt sovrum? När du valt din säng så kan du börja fundera ut vad du vill ha för täcken, kuddar, örngott och påslakan sett. Det finns väldigt mycket att välja mellan, men enbart du kan bestämma vad som passar just ditt sovrum bäst. Därefter kan du kasta på ett överkast, lite filtar och kuddar i olika färger och nyanser. När du fått hem din nya säng, filtar och kuddar så kan du lugnt lägga dig ner under kvällen och bara njuta, kanske med en bok och en kopp varmt te.