Sover du dåligt om nätterna? Då kanske du behöver en ny säng, eller helt enkelt lägga bort mobilen i tid innan du lägger dig.

Behöver du en ny, skön säng? Då är det dags att checka in www.sangvaruhuset.se.

Sömnproblem?

Har du sömnproblem? Först och främst, det är skillnad på att då och då sova dåligt – som det är att sova dåligt jämt. En natt med mindre bra sömn är inget farligt, och det är vanligare än du tror:

Det är vanligt med sömnsvårigheter. Oftast är det inget du behöver oroa dig för. Det är inte farligt att då och då ha en natt när du får för lite sömn – Vårdguiden 1177

Få en bättre sömn

Men det är inte alltid så lätt att få en god natts sömn, dock kan det hjälpa att följa en del råd, bland annat dessa från tidningen Iform. Till exempel är det smart att lägga ifrån sig mobilen i alla fall en halvtimme innan läggdags, för att skapa en ro i hjärnan. Gå gärna i säng innan klocka 23 en vardag, helst runt 22. Använd två huvudkuddar och undvik att ligga i sked med din partner om du inte vill svettas och störas under natten. Har du en snarkande partner? Då kan det vara värt att försöka sova i olika sovrum, där du inte störs lika mycket. Fler råd är att byta sängkläder ofta för att känna rena lakan runt dig, att hålla nere temperaturen i sovrummet under 18 grader men inte lägre än 16 grader. Se även till att mörklägga ditt sovrum, med rullgardin eller persienner, så att du inte störs av ljuset som kan komma tidigt ifall det är under sommarhalvåret.

Mer råd om hur du får bukt på dina sömnproblem här i en artikel i Expressen.