Det är just nu inte en bra tid att sälja sin bostad, men om du måste lägga ut den till försäljning finns det några knep som är bra att känna till för att inte gå med en alltför stor förlust. Här är några tips.

Om du behöver sälja din bostad när många andra bostäder ligger ute till salu är det lätt hänt att gå med förlust, det finns helt enkelt för många konkurrenter om köparna. Som tur är finns det några knep att ta till för att undvika detta. Har du till exempel noterat hur studenter köper bostäder med hjälp av sina föräldrar när de ska plugga i en ny stad i stället för att hyra en studentbostad? Denna målgrupp skulle du till exempel kunna rikta din försäljning mot, speciellt om det är en mindre lägenhet du säljer som dessutom har en bra och låg månadskostnad.

Så lockar du köpare till din bostad

Något som Aftonbladet tipsar om för att göra en bostad mer attraktiv om den legat ute länge till försäljning och ännu inte blivit såld är att se över annonsen. Vilka bilder visas först och vad är det som beskrivningen av bostaden har lagt tyngdpunkt på? Om det är en student som du vill säja till kan det till exempel vara bra att betona saker som närhet till kommunikationer, matbutiker och ännu bättre om det ligger något universitet i närheten, likaså att avgiften är låg om den är det är något som lockar många. En annan sak som kan vara bra att se över är hur lägenheten faktiskt ser ut på bilderna som är tagna i den. Kanske är det dags att anlita ett proffs för lite homestyling?

En annan sak som är bra att se över är om det finns något i lägenheten som bör fixas eller snyggas till. Ofta blir man lite hemmablind så fråga mäklaren och be om råd – de har bra koll på vad marknaden letar efter just nu och vet vilka aspekter som kan göra att potentiella köpare väljer att backa från en budgivning.