Funderar du på att renovera din bostad för att sen sälja den? Tänker du också ta lån för att finansiera renoveringen? I den här artikeln kan du läsa tips om vart du kan låna till renoveringen, och vilken typ av renoveringar du ska satsa på för att förvalta lånet så bra som möjligt.

Att ta lån för att renovera en bostad inför en försäljning är en populär lösning som kan hjälpa dig gå i vinst på försäljningen. En populär och bra aktör för den typen av lån är Nordax, en svensk bank som tar hänsyn till dina förutsättningar när du ansöker om lån. Om du väljer att ta ett lån för att renovera bostaden och sedan sälja, vilken typ av renovering ska du satsa på för att det ska bli så kostnadseffektivt som möjligt? Du vill såklart betala så lite pengar som möjligt för renoveringen, och utifrån den investeringen få så stor vinst som möjligt.

Vilka typer av renoveringar ska du satsa på?

Anders Lewén som till vardags jobbar som mäklare i Stockholmsregionen säger till Aftonbladet att det är bäst att satsa på relativt enkla åtgärder. Enligt Lewén är det sällan som det lönar sig att satsa på exklusivitet. Ungefär samma tankegångar uttrycks av Magnus Hjelmér som arbetar som ekonom på ICA Banken. Till Expressen säger han att det framför allt är tre olika typer av renoveringar som är värdehöjande: värmekällor, badrum och kök. När det gäller badrum och kök säger även han att de bästa alternativen är omfattande men icke-exklusiva renoveringar. Det vill säga sådant som att lacka om eller byta handtag på köksluckorna. Med värmekällor syftar han på att det kan innebära en stor värdehöjning att till exempel installera en kamin, golvvärme i badrummet eller liknande.

Välj lån från Nordax

Många banker har slutat bevilja lån för renoveringar, Nordax är inte en av dem. Det gör dem till ett utmärkt val om du ska låna pengar för en renovering. Den stora fördelen med dem är att de är mycket flexibla när det gäller att ta fram återbetalningsplaner och låneformer som passar din privatekonomi.

  • Satsa på prisvärda och övergripande renoveringar.
  • Låna inte mer pengar än vad du behöver – satsa på att gå i vinst vid försäljningen istället.
  • Badrum, kök och uppvärmning är de områden som har bäst vinstmarginaler vid renovering för försäljning.