Bostadsmarknaden, hur står det till med den? Och vad är bra att tänka på när du ska flytta till en mindre lägenhet?

Vad är bra att tänka på vid flytt till en annan lägenhet? Bland annat förvaringsmöjligheter, som förråd, garderober och skåp. Om du inte har tillräcklig plats för alla dina möbler och saker kan det vara smart att låta dessa magasineras, på ett torrt, tryggt och säkert ställe i stan. Läs mer på Ztorage.se. Se till att du har rätt sak på rätt plats.

Andra saker som är bra att tänk på när du ska flytta är att alltid se till att göra en lista där du skriver ned vad som behöver flyttar, när och hur. Hitta rätt flyttfirma som har försäkring och tar hand om dina möbler och prylar varsamt och säkert. Läs mer här och här.

Bostadsmarknaden just nu – mars 2019

Det är en rätt så svajig bostadsmarknad just nu, med många bostadsförsäljningar som ligger orörda på Hemnet och sedan plockas ned när inget intresse visats. I en artikel i Svenska Dagbladet näringsliv går det att läsa om hur ettor innanför tullarna i Stockholm ibland inte ens får ett bud:

Vissa lägenheter säljer hur bra som helst, medan andra inte ens får bud. I synnerhet gäller det försäljningen av just ettor i innerstaden – Svenska Dagbladet

Det går vidare att läsa i artikeln att bara 124 ettor i innerstaden såldes under februari månad, vilket är hela 27 procent färre än normalt de senaste fem åren. En stor sänkning av efterfrågan och intresse med andra ord. Men är det rätt läge och rätt pris, samt rätt layout i ettan, ja, då finns det snabbt en budgivning.