Det här med att flytta är något många av oss kommer att göra både en eller två gånger i livet, därför kan det vara bra att veta hur man ska gå till väga för att göra själva flytten så enkel och smidig som det bara går. Något som man till exempel bör börja med är att planera själva flytten noggrant redan från början så att man inte står där handfallen på själva flyttdagen när flyttlasset väl går iväg.

flytta flyttlådor parInnan flyttfirman kommer kan det vara bra om du gjort ett ordentligt förarbete så att flytten går så enkelt och smidigt som bara möjligt. Enligt statistik från tidningen Råd & Rön är det nämligen hela 800 000 hushåll som flyttar på sig i vårt avlånga land varje år och i en livstid flyttar vi i genomsnitt fyra gånger, och då kan det vara bra att veta hur man går tillväga för att flytta på bästa, smartaste vis. Det är något som Göteborgs Posten kan hjälpa till med. I en artikel hos dem har man nämligen samlat alla de smartaste tipsen, råden och knepen som ska göra att din flytt från ett hem till ett annat ska gå så bra och enkelt som möjligt, och ledordet är utan tvekan organisering. Så se till att packa smart, rum efter rum och skriv listor på vilka saker som packas ned i varje kartong och glöm heller inte att utnyttja den där gamla sportbagen och resväskan när du ändå är i farten. Kartonger är inte alltid gratis och har man mycket prylar som ska med i flytten kan därför de väskor du redan har vara ett sätt att spara pengar på – passa också på att rensa bort saker och möbler du inte längre använder. Det är bara onödigt att sådana prylar följer med till din nya bostad.

Kolla så allt är klart

Innan din anlitade flyttfirma kommer för att plocka upp dina prylar kan det vara en god idé att gå igenom så att allt verkligen är klart för att lämna över nycklarna till nästa ägare. I till exempel Expressen finns en checklista man kan använda sig av för att kontrollera detta och också förhindra att något glöms eller inte alls genomförs. Där tipsar man bland annat om att ta en extra runda i varje rum, titta i skåp och lådor för att säkerställa att inga prylar glöm kvar – de nya ägarna vill nog inte hitta dina gamla köksredskap i köket eller en gammal strumpa i garderoben.