Rutig plädKänner du att ditt hem behöver ett lyft inför våren och sommaren? Du behöver inte byta ut hela din inredning, det kan räcka med några detaljer för en helt ny känsla.

När våren kommer kan ett rum, som kändes mysigt när det var mörkt ute och man lyste upp inomhus med levande ljus, plötsligt kännas trist. Egentligen vill man kanske riva ut allt, slänga det i en container och åka till första bästa möbelaffär på jakt efter möbler att fylla hemmet med igen, men det är varken ekonomiskt eller miljömässigt rätt tänkt. Istället kan man köpa lite nya detaljer, kanske en pläd, en ljusstake och några affischer som man låter rama in, och vips känns det som ett helt nytt rum,redo för både våren och sommaren.

Det behöver inte bli dyrt att hitta prylar som lyfter hemmet, eftersom man kan fynda inredning online. Sajter som Fyndiq, Tradera och Aliexpress gör att man kan hitta nästan vad som helst till ett bra pris. Man kanske inte vill köpa en soffa eller ett bord på nätet, men mindre saker är mycket populära.

Att köpa inredning på nätet har blivit allt vanligare. Så här sade Arne Andersson, e-handelsexpert på Postnor, till Svenska Dagbladet i november förra året:

Bland de varutyper som växer mest märks bland annat mat, byggvaror och inredning. Byggvaror växte exempelvis med 39 procent under tredje kvartalet.

Både mat och inredning har det gemensamt att de tidigare inte har varit särskilt stora inom e-handel – till skillnad från till exempel böcker och kläder.

Allt är dock inte frid och fröjd i E-handelssverige. Arne Andersson berättar att många e-handlare möter tuffare konkurrens från utlandet.

Några förslag

Vad ska man då satsa på till hemmet? Det är naturligtvis upp till var och en, men här är några förslag som vi känner lite extra för:

  • Stickade plädar, överkast och liknande är fortfarande populärt. Lite inspiration finns här.
  • Gamla skolplanscher är fortfarande populära, men priset blir därefter. Istället kan man leta efter reproduktioner, eller andra bilder som liknar planscherna i stilen.
  • Vaser tar inte stor plats, men en fin vas med några vackra blommor i ger helt ny känsla till ett rum.