Något som många gillar är att ta bilder (på mat, inredning och sig själv) och lägga ut med ett snyggt filter på Instagram. Tar man snygga selfies är det viktigt med bland annat god badrumsbelysning och tar man inredningsbilder är allt från stilleben till möblemang och ljusinsläpp saker att tänka på. Men nu kommer Instagram att förändras i och med en större uppdatering. Vad är det som kommer hända egentligen?

tjej med kameraI Elle kan vi få reda på mer om nyheten att Instagram kommer att ändras. Det är nämligen så att appen kommer förändra hur bilder visas i ens flöde, ordningsmässigt. Det kommer bli mer som på Facebook, där de sorteras efter relevans snarare än tidsmässigt. Den nya algoritmen kommer inte dölja bilder eller uppdateringar, men som sagt styras av relevans – på det sättet att de personer och varumärken du interagerar med mer får mer synlighet i ditt flöde. De bilder och personer som man ”gillar” mest kommer vara de som man följaktligen ser mer av/först i sitt bildflöde.

Många skräckslagna över förändringarna

Förändringen av appen har tydligen retat en del användare, men så är det alltid när det kommer till större förändringar av populära applikationer. I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur det nu sprids tips på hur man kan ”ta kontroll över sitt flöde”, problemet är bara att dessa tips enligt artikeln faktiskt kan ge användarna ännu större frustration.

Men frågan är om det blir någon ändring på Instagram, i går skrev man att man lyssnar på sina användare, som vi kan läsa om i Expressen:

”Vi försäkrar att inget kommer att förändras med ditt flöde just nu. Vi lovar att ni ska få veta när förändringarna rullas ut brett”- Instagram