Vill du slippa skadedjur hemma? Givetvis vill du det, likt alla andra. Men vad för musfällor finns det på marknaden och varför invaderar råttor våra storstäder som aldrig förr?

Det är inte särskilt hemtrevligt med möss som springer omkring och piper, lämnar lort och biter sig igenom sladdar. Musfälla hittar du online, dessa kommer i olika utföranden. Det finns de klassiska, effektiva slagfällorna, de som dödar musen med ström och de som tippar när musen lockas in, för att sedan stänga in den lilla krabaten så att du kan släppa ut den utomhus. De överlever ju nämligen i skog också, även om de så klart föredrar att vistas inomhus med tillgång till mat och skön värme.

Skadedjur som trivs i våra hem

På hösten kommer det fler möss in i våra hus, de drar sig till värmen och skyddet de får. Men visste du att både möss och andra lika ovälkomna djur, som spindlar, ogillar pepparmynta. Om du likt många har pepparmyntste hemma, kan du koka dig en kopp, dricka den och sedan lämna tepåsen i det rum där du inte vill ha möss eller spindlar, helst en tepåse i varje hörn. I Expressen går det att läsa om hur de avskyr denna lukt och därför helt inte vistas i närheten:

 

Förutom att det kommer hålla möss och spindlar borta kommer ditt hem att dofta alldeles fantastiskt. Mot spindlar kan du även använda kanel och citronolja. Lycka till!

 

Råttor invaderar

I Göteborgs-Posten går det att läsa om hur även råttor är ett stort problem för många, inte minst i städer. De trivs på byggarbetsplatser och torg, i parker och källare. Mat finns i överflöd och det är svårt att bli av med skadedjur som dessa. Sedan ett visst, särskilt potent, råttgift förbjöds har dessutom de ökar som aldrig förr. Det är svårare än någonsin att bli av med problemet, inte minst sedan vi äter ute och lämnar mat kring oss i parker och på andra offentliga platser, som råttorna sedan äter upp och växer av. Läs mer om hur du blir av med råttor här.