Är du en av de lyckans ostar som har parkettgolv hemma? Trägolv är en statusmarkör och höjer värdet på en bostad rejält. Ett par vackert lagda fiskbensparketter är en tidlös klassiker, men enklare klickgolv brukar också ge den varma, rejäla känslan som ett trägolv ingjuter. Genom att anlita professionella läggare och utföra slipning och vaxning på din parkett så kommer du förlänga livslängden rejält på dina älskade golv.

Vill du att folk ska stirra avundsjukt på dina golv? Då ska du anlita experter som både kan lägga nya och slipa befintliga trägolv: Parkett Design JE AB. De arbetar i Mälardalen och är mycket bra och får goda omdömen. Trägolv ska man komma ihåg är levande material och därför är det mycket viktigt att man lyssnar på deras skötselråd och tips. Då kommer man få en parkett som åldras vackert och som inte får onödiga sprickor märken.

Skötsel av parkett

Några tumregler som är bra att följa är att man inte bör torka sina trägolv med för blöta trasor. När du ska skura bör du vrida ur moppen ordentligt, ha i lite mild såpa emellanåt. På dina möbler är det bra om du sätter filttassar så att det inte skapas skrapmärken på ditt golv. Har du gammal parkett är det bra om du anlitar experter som kan titta på om golvet behöver oljas eller vaxas så att det inte spricker. Då behöver du göra en golvslipning med bra efterbehandling.

Lyssna alltid på vad golvläggaren har att säga om just det trägolv du har. Det kan variera något efter dina förutsättningar, så skriv gärna ner det experten säger så att du kan utgå från de råden när du sköter dina trägolv.

Parketten är hetare än någonsin

Sällan har inredningsreportagen och säljannonserna på Hemnet svämmat över av så mycket parkettbilder. Efter ett djupdyk i linoleumdjungeln verkar svenskarna ha vaknat upp från dvalan och rivit bort plasten, för att få ett kört återseende av parketten som ibland finns kvar därunder.

Trägolvstrenden rimmar fint med vår vurm för de gamla möblerna, naturmaterialen och det hållbara i att ha levande material. Vi vill inte längre ha underhållsfria golv, vi vill vårda dem och det har blivit lite av en fråga om prestige.

Satsa på dessa trägolv

För att få till riktigt fin och modern touch på ditt hem ska du se till att välja kvalitet och hållbarhet. Satsa på ett trägolv som är personligt och har en unik touch. Trägolv med ojämna nyanser ger ett levande intryck och vi blandar gärna ljust med mörkt idag, just för att betona det naturliga, ”operfekta” och ”ofärdiga”.

Även om vi älskar naturliga trägolv så är det på samma gång mycket trendigt med målade trägolv. Vita trägolv lyfter ett rum och förstorar känslan av det. Det är fräscht och blir mycket fint, speciellt om du väljer någon gräddvit ton. Bra att tänka på är att det kräver annan typ av skötsel, så kolla alltid när du köper trägolvet vad det är som gäller. Då kan du vara säker på att ditt trägolv håller sig vackert länge!