Något som är oerhört viktigt när man ska sälja en bostad är att få till snygga mäklarbilder. Och det verkar vara ännu viktigare nu än tidigare.

1120437-classic-living-room

Tidigare har vi skrivit om att det är en del saker man bör tänka på om man vill ta riktigt snygga bilder, och det här gäller framförallt om man exempelvis har en inredningsblogg som man vill fylla med härliga och inspirerande bilder. För att fotografera hem, möbler och inredning är faktiskt inte så lätt som det kanske låter. Det krävs både kunskap och lite erfarenhet för att veta hur man tar den där bilden som ser mysig och inbjudande ut. Tar man bild på ett helt rum är det nämligen lätt att den blir mörk i vissa partier och ser lite trist ut. Det är bland annat därför som många anlitar en professionell fotograf när de ska sälja sin bostad. Där är det viktigt att man har någon som verkligen kan det här med fotografi, annars kommer inte folk bli sugna på att dyka upp på visningen och kanske köpa bostaden.

Mer viktigt nu

I GP kan man läsa att mäklarbilder blivit ännu mer viktigt de senaste åren. Nu är det inte bara köparna man vill locka med bilderna, utan nu vill många även att bloggare ska bli inspirerade av bilder och vilja lägga upp dem på sina sociala medier. Detta leder ju i sin tur till att intresset för bostaden blir större och att den sprids till en större massa. Nu vill många alltså lägga lite mer krut på att skapa bilder som känns inspirerande och trendiga. Inför fotografering av bostaden är det inte lika viktigt att ha det städat som när man har visningen. Så ett par smutsiga fönster eller lite damm i hörnen är inga problem. Det är heller inte ovanligt att man ställer möbler eller inredning i ett annat rum medan man fotar ett rum för att intrycket ska bli lite luftigare. Mantrat både vid visning och fotografering är dock att plocka bort, plocka bort och åter plocka bort.

Smarta tips

Självklart finns en massa tips för den som vill lyckas med sin bostadsfotografering och några av dem är:

  • Att fota i optimalt ljus.
  • Att plocka undan onödiga möbler.
  • Att köpa färska snittblommor att inreda med.