Det finns många sätt som man kan vara mer miljövänlig på i vardagen, det gäller bara att veta hur man ska göra. Det är något som Naturskyddsföreningen har samlat ihop smarta tips på hur man kan göra – och det är en lista som alla bör spana in.

12237712-vector-ecology-concept-tree-with-icons-vector-illustrationEn stark trend har länge varit att leva mer miljövänligt i vardagen, men få vet hur man faktiskt ska gå tillväga för att just bli mer miljövänlig även om trenden just föreskriver att man till och med ska bo i miljövänliga hem. Som tur är finns information att finna ganska så enkelt om detta. Naturskyddsföreningen har till exempel ett helt tema på ämnet. Där skriver man bland annat om hur man ska göra för att just bli mer miljövänlig i sitt dagliga liv – och deras tips är enligt följande:

  • Gör dig av med energitjuvarna – koppla ur alla laddare och annan teknik som står i stand-by läget och bara drar el. Se också över de andra typerna av e- och energitjuvarna som finns såsom element som inte ger värme och fönster som drar kallt utifrån, täta dessa och stäng av all elektronik som inte uppfyller sitt syfte.
  • Se över vilka kemikalier du använder – i städskrubben finns ofta en hel del produkter som innehåller farliga ämnen både för miljö och människa, byt ut dessa mot miljövänliga alternativ såsom svanen-märkta produkter och Bra miljöval-märkning på. Se också till att du lämnar in de produkter du gör dig av med på rätt plats, på en miljöstation så att du inte bara häller ut dem i vasken eller slänger dem i vanliga soporna.
  • Tvättstugan – det finns flera sätt att bli mer miljövänlig även i tvättstugan, använd mindre tvättmedel och köp bara tvättprodukter som är miljömärkta samt kör bara eco-tvättprogram som de flesta moderna tvättmaskinerna har. Sköljmedel behövs inte och tvätta alltid fulla maskiner för att spara vatten och el på samma gång!

Självklart finns det fler saker än ovan listade att göra och tänka på om man vill bli mer miljövänlig i sin vardag, men ovan listade är de som ofta glöms av. Så börja med dessa och kolla sedan upp vad mer du kan göra för att bli mer miljövänlig i ditt vardagliga liv.